Beste Leerlingen,

De rijschoolbranche is vrijgegeven door de overheid om op te starten echter zijn er diverse protocollen waar wij als rijschool mee moeten werken om zoveel mogelijk veiligheid te bieden in tijden van COVID19 want er is nog steeds sprake van besmettingsgevaar met alle gevolgen van dien! Ook een rijschool heeft zich te houden aan de richtlijnen opgesteld door het RIVM.

Het CBR heeft zojuist gecommuniceerd dat zij vanaf 18 mei geopend zullen zijn voor praktijkexamens auto. Leerlingen van wie het praktijkexamen geannuleerd was, zal persoonlijk geïnformeerd worden door het CBR, zij krijgen voorrang. Houdt er rekening mee dat er 7000 rijscholen zijn die de geannuleerde examens in zullen gaan halen!

Daarnaast hebben jullie weken niet gereden en zal het niveau opgefrist moeten worden alvorens wij weer op het juiste niveau af kunnen rijden.

Door de grote vraag op de geannuleerde capaciteit bij het CBR, kan het gebeuren dat je weliswaar voorrang hebt echter wellicht langer zult moeten wachten want alle rijscholen zullen uiteraard gebruik gaan maken van de voorrangssituatie voor leerlingen waarvan een examen is geannuleerd, het is achteraan aansluiten in de rij, houdt hier rekening mee.

Ook het CBR zal regels hebben ten aanzien van het examineren in tijden van COVID19, houdt hier rekening mee, je dient de regels die zij toepassen te respecteren en uit te voeren zoals bijvoorbeeld de 1,5 meter afstand voorgeschreven door RIVM.

Er zijn rijscholen die vanaf aanstaande maandag zullen starten met het geven van rijlessen. Autorijschool Jadro kiest voor een andere aanpak, wij kiezen ervoor voorzichtig en goed voorbereid van start te gaan. Bedrijfsmatig zullen er eerst zaken geregeld moeten worden voordat je veilig en als leerling goed geïnformeerd van start kunt gaan. In een lesauto zit je immers dichter dan 1,5 meter bij elkaar.

Autorijschool Jadro zal in eerste instantie de activiteiten opstarten met 1 lesauto en dan evalueren hoe dit is verlopen en een risico-inventarisatie maken. Jadro zal starten per maandag 25 mei en dit zal zijn onder strikte voorwaarden richting al onze leerlingen. Sandra is voornemens 2 juni te starten, zij zal starten vanaf de rijschool, de leerlingen zullen daar naartoe moeten komen. Vanaf daar start voorlopig iedere rijles van Sandra, Jadro heeft zelf afspraken over de locatie met zijn leerlingen gemaakt.

We verwachten dat de leerlingen flexibel zijn voor wat betreft lestijden, door tussentijdse desinfectie gaat er kostbare lestijd verloren, het kan daardoor voorkomen dat wij niet alle leerlingen altijd kwijt kunnen in de agenda er zullen daardoor geen extra lessen gereden worden, daarnaast gaan de leerlingen met een geannuleerd examen voor in de planning, wij hopen op jullie begrip hiervoor.

Onze leerlingen zullen bij aanvang van de les twee vragen moeten beantwoorden, wij zijn verplicht zogenaamde triage vragen te stellen, wij laten de leerling hier eventueel ook voor tekenen!

De vragen zijn als volgt;

  • Heb jij of iemand in jouw huishouden de afgelopen 14 dagen de diagnose Corona gehad?
  • Heb jij of iemand in jouw huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid of kortademigheid?

Is op een van de vragen het antwoord “Ja”, dan zal er niet met jou worden gereden, ook niet als je afgelopen 14 dagen contact hebt gehad met iemand buiten jouw huishouden die Corona had.

Wij verwachten dat iedereen hierin zijn verantwoording neemt!

Als wij merken dat de leerling toch verschijnselen heeft en de rijles niet heeft geannuleerd, beëindigen wij per direct de rijles en brengen wij deze wel in rekening! Wij geven zelf ook geen rijles als wij deze verschijnselen hebben. Het afnemen van rijles is op eigen risico.

Daarnaast gaan er nog meer zaken veranderen.

  • Leerlingen halen elkaar voorlopig niet meer op, hoe wij dit invullen zullen wij nog nader toelichten.
  • Tijdens de rijles zitten wij met 2 personen in de auto, er mag verder niemand meerijden o.i.d.
  • Je brengt niets mee tijdens de rijles, ook geen mobiele telefoons, flesjes water etc.
  • Wij verwachten dat de leerling gaat rijden met persoonlijke beschermingsmiddelen, de leerling zal hier zelf zorg voor moeten dragen.
  • Je komt naar de rijles toe met de beschermingsmiddelen in een afgesloten zakje, desinfecteert voor de rijles eerst de handen en zet dan pas alle beschermingsmiddelen op.

Dit betekent dat je rijdt met een mondkapje met tenminste ffp2 bescherming en wegwerp handschoenen van latex aangezien deze niet glad zijn! Wij kijken nog naar mogelijkheden deze eventueel te verstrekken tegen een vergoeding.
Deze neem je na de les ook weer zelf mee terug in een afgesloten zakje en gooit dit thuis weg.

De zogenaamde papieren mondkapjes zonder ffp2 aanduiding of zelfgemaakte mondkapjes worden niet geaccepteerd in onze lesauto, zij beschermen niet voldoende binnen de kleine ruimte waarin wij zitten. Het mondkapje en de handschoenen mogen niet al eerder gebruikt zijn, is dat wel zo en merken we dat, beëindigen we per direct de rijles.

Na iedere leerling zal onze lesauto volledig gedesinfecteerd en gelucht worden voor de volgende leerling.

Wij nemen zelf contact met jullie op voor wat betreft het inplannen van de rijlessen.

Mocht je nog niet willen starten met rijles dan kun je dat uiteraard via whatsapp aan ons laten weten, wij vragen jullie dit deze week aan ons door te geven.
Voor de leerlingen met een geannuleerd examen zullen wij ook zelf met hen contact opnemen.

Wij hopen jullie voor nu voldoende te hebben geïnformeerd
Groetjes Sandra en Jadro, Autorijschool Jadro